Powered By Blogger

четвъртък, 21 юли 2011 г.

6 načina da dodate prirodno svjetlo u dom

Svjetlost razvedrava svaku prostoriju. Da biste je povećali u vašem domu ne treba vam mnogo vremena ili novaca, a učinit ćete mnogo koristi za vaše tijelo i raspoloženje.Slijedi nekoliko laganih i učinkovitih savjeta da osvijetlite prostoriju prirodnom svjetlosti.
-1- Ispravno tretirajte prozore
Gotovo je besmisleno imati velike prozore ukoliko ćete ih prekriti teškim zastorima ili imati navučene rolete. Odaberite prave zavjese koje će propuštati svjetlost, a skriti vas od pogleda znatiželjnika.
-2- Neka prozori budu uvijek čisti
Ovo je najočitiji način na koji možete pustiti sunčevu svjetlost u svoj dom. Neka su vaši prozori uvijek blistavo čisti i nikad nemojte dopustiti da sloj prašine sprječava ulazak svjetlosti kroz prozor.
-3- Birajte reflektivne boje
Ako je vaša soba oličena u tamnu boju teže ćete je osvijetliti. Birajte pastelne i svijetle boje zidova i namještaja.
-4- Koristite reflektivne površine
Sjajni namještaj također pomaže rasvijetliti prostoriju. Bitno je da ogledala pozicionirate na prava mjesta, a namještaj bude uvijek čist i blistav.
-5- Stavite umjetnička djela svijetlih boja
Ovo je najljepši način na koji možete razvedriti prostoriju. S jedne strane umjetnička djela od stakla i reflektivnih površina pomažu osvijetliti prostoriju, a s druge strane pomoću takvih djela imate priliku iskazati svoju kreativnost i osobnost.
-6- Namještaj stavite na pravo mjesto
Nepravilno postavljeni namještaj može blokirati prodor svjetlosti u sobu. Pomaknite krupni namještaj i dopustite protok sunčevih zraka.

Няма коментари:

Публикуване на коментар