Powered By Blogger

сряда, 20 юли 2011 г.

Benetton – компанията променила представите за мода

Марката, която промени света - Бенетон
Едва ли има човек, който да не е чувал за марката Benetton, чиито филиали са пръснати по цял свят и е олицетворение на висшата класа и мода. Benetton Group е компания печелеща приблизително по 2 млрд. евро годишно и произвеждаща над 150 милиона артикула. Зад тази могъща империя стои една и крехка и силна жена с името Джулиана Бенетон.

Всичко започнало преди много години с един обикновен жълт пуловер, който Джулиана изплела за Лучано – своя брат. Този плетен пуловер станал причина за началото на техния бизнес, започнал по-най примитивен начин. Лучано пласирал изплетените от сестра му пуловери със своето колело. Времената били трудни за всички, за да осъществят мечтата си се наложило Лучано да продаде всичко, което има и да спестява всяка стотинка. Въпреки лишенията Лучано успял да се сдобие със стара плетачна машина, която донесъл от Милано. Горд собственик на първият син пуловер станал техен съсед. Постепенно те разраснали своята дейност, като първата им колекция наречена Tres Jolie включвала цели 20-ет пуловера.
Когато и останалите двама братя се включили в семейната инициатива, Лучано решил да отвори магазин в Белуно. Плетачните машини се увеличили, а с тях и приходите, тогава идеята за Benetton Group станала реалност. Хората харесвали и купували продукцията на талантливото и амбициозно семейство, много скоро те се превърнали в моден хит. Днес Джулиана Бенетон е в челните позиции в класацията за най-богатите жени, постигнали своя успех сами.

(Материалът е от Интерет)

Няма коментари:

Публикуване на коментар