Powered By Blogger

сряда, 20 юли 2011 г.

Кой е вашият бански костюм?

Идеален вариант е тялото ви да е с форма на пясъчен часовник – тънка талия и съразмерни ханш и гръдна обиколка. Вие сте истинска щастливка и може на носите всичко. Първото, което трябва да помните, е, че трябва да изберете правилния размер бански. Така бюстът ви ще е добре поддържан и талията ви подчертана. Долната част на банския ще е прилепнала и ханшът добре очертан.
Изборът на модел се свежда единствено до това, колко от тялото си искате да покажете извън банския и дали предпочитате по-открита горна част, по-изрязана долна част и т.н. По-голяма част от дамите обаче не могат да се похвалят с подобна фигура. Ако и вие сте сред тях, прочетете следващите редове и ще се доближите с няколко бързи крачки до мечтаната морска ваканция – без притеснения 3а външния си вид на платка. Просто скрийте недостатъците!
Ако имате фигура с по-едър ханш, тънка талия и по-малка в сравнение с ханша гръдна обиколка, значи имате крушовидна форма на тялото. Тя също е много женствена и секси и с помощта на няколко трика при избора на бански можете да изглеждате страхотно на плажа. За да измес­тите фокуса от бедрата си, из­берете бански, който да привлича вниманието на окото в горната част на тялото.
Например бикини с изрязана тъм­на долна част и по-ярко и привли­чащо окото горнище. Точки, чер­тички, дребни фигурки са идеална щампа за сутиена.
Трябва да съобразите шарките по банския с ръста и размера на тялото си.
Ако сте по-дребничка, можете да си позволите по-дребни и деликатни щампи. Ако сте по-едричка, обратното.
Ако не сте свикнали да носите изрязано долнище и не се чувствате комфортно с бикини, помисле­те за женствените танкини. През този сезон те са много модерни.
Триъгълниците увеличават бюста
Ако сте с малък бюст или немного надарена, най-доброто горнище на бански за вас са триъгълниците. Този вид горнище не акцентира на гърдите и в съчетание с долнище със същата триъгълна форма ще стои перфектно и ще подчертава правилните Ви пропорции и талия­та.
В случаите, когато бюстът е голям, тънките връзки на обикнове­ните триъгълни горнища не осигу­ряват достатъчна поддръжка на гърдите. Това не означава обаче, че не можете да облечете бански с триъгълници. Просто си потър­сете модел с по-дебели презрамки или модел, който да Ви осигури до­бра поддръжка на бюста, за да се чувствате комфортно. За по-голям бюст е идеално и горнище с през­рамка, която минава през врата. Вариантът едноцветно долнище и горнище с едри фигури подчертава бюста и поставя акцента на него. Ако искате да акцентирате на хубавите си гърди, може да заложите и на подобен вариант на бански костюм.
Вертикалното райе издължава краката
Жената, която иска да привлече внимание към кра­ката си и да ги направи по-дълги и стройни, трябва да носи бански с високо изрязано долнище. Внимавай­те обаче с хоризонталните и Вертикални линии,
Както хоризонталното райе при дрехите оптиче­ски разширява фигурата, при банските важи същото правило, Ако не искате да изглеждате по-ниска и широка, не носете бански с хоризонтални райета. Хоризонталните ивици са подходящи за „момчешка фигура“ – много Високо сла­бо момиче. Вертикалните райета пък оптически издължават фигурата както при дрехите, така и при банските. Ако искате да постигнете акцент на оп­ределена част от тялото си и искате да я подчер­таете и оптически да я разширите или издължите, тогава заложете на райетата.
Като правило по-тъмните, наситени цветове оптически стесняват и издължават фигурата. Ако имате по-пълна фигу­ра, сложете горнище тип папионка, за да отклоните погледа от талията и долнището. Ако добавите и подходящи бикини с ниска талия ефекта ще е много добър.
Начертайте талия с обемно долнище
Ако имате право­ъгълна форма на тялото – талията, ханша и гръдната Ви обиколка са почти равни, не изпадай­те в паника и в никакъв случай не се лишавайте от удоволст­вието да се печете на плажа.
Може да изберете цял бански или бански в две части. Това, което трябва за Вашия тип фигура, са детайли, отклоняващи вниманието от талията. Опитайте с банския да уголемите оптически бюста си, както и да разширите областта на ханша. По този начин талията ви ще стане визуално по-малка.
Подходящ е изборът на бански в две части тип „триъгълници“ с меки чашки за горнището и някакъв детайл отстрани на бедрата за долнището.
Търсете модел, солидно изрязан от двете страни в областта на талията, с дълбоко деколте, което да привлече вниманието към бюста и да го направи оптически по-голям. Внимавайте за долната част на банския. В никакъв случай не избирайте високо изря­зан над бедрата модел.
Комбинирайте с платформи
Платформите са много удобни за ежедневно носене и може би зара­ди комфорта, който осигуряват на краката, са любими на голяма част от дамите, а в новите колекции на дизайнерите има страхотни модели. Изключително актуални са платфор­мите на равна подметка тип „еспадрили“, които са отличен избор и за плажа.
Интересна тенденция при обувките за новия сезон са дървените подметки.
Видяхме различни Варианти в някои колекции – сандали с дървена подметка или имитации на дърво. Ня­кои дизайнери лансират и удобните платформи с плетени подметки – наподобяващи слама или корк, Ако досега не сте носили обувки на платформа, направете го през новия сезон. Така дори на високи обувки крака­та би ще се чувстват комфортно, а и ще сте на гре­бена на модната вълна.

(Материалът е от Интернет)

Няма коментари:

Публикуване на коментар