Powered By Blogger

сряда, 20 юли 2011 г.

Правилните дрехи за пухкави дами

Жените са най-различни. Всяка е със своите характерни черти и индивидуалност, всяка по своему е красива. Има и такива, които притежават малко по-пищни форми, но успяват да следват модните тенденции.
Нужно е обаче, да се знаят някои задължителни правила.
Главното е всеки да се погледне в огледалото с любов и искрена симпатия. При такива случаи всички хитрости се полагат на благодатна почва.
Това правило е често повтаряно от телевизионните екрани, модните списания, различни материали във вестниците. Но то наистина е задължително, остана¬лите са препоръчителни.
1. Дреха по силуета. Широките рокли, туники и панталони, които падат свободно, правят фигурата още по-обемна и задължително трябва да се избягват. Идеалният силует е блузи по тялото; прави панталони и поли; рокли и жилетки, леко подчертаващи талията.
2. Намек за сексуалност. Рокли и блузи; деколтетата, които привличат погледите към пищната фигура.
3. Простота. Избирайте базови цветове, черно и бяло, с малки рисунки. По възможност не използвайте сложни декоративни елементи цветя, панделки, драперии, дантела и др.
4. Тъкани. Кажете сбогом на ефирните, прозрачни материали от типа на шифон и сухи видове лен. Блестящите материали отразяват светлината и придават някой и друг сантиметър, а в същото време матовите я поглъщат и намаляват обема.
5. Цвят. Черният прави фигурата по-стройна, но той може да загуби това си свойство ако роклята, например, е от атлас, фигурата става по-пълна ако дрехата е светла и едновременно блестяща. Например, блуза от светло розова блестяща коприна и панталон от бял атлас. Това е най-лошият вариант. А идеалният е матов, гладък и плътен трикотаж. Много подхождат правите сини дънки или костюм от мека материя. Откажете се от разноцветните тъкани и обличайте еднотонови. Ако искате контраст, постигнете го с брошка, шал или бижу.
6. Форма. Откажете се от контрастното деление на фигурата по хоризонтал (черното долу, бялото горе) в полза на вертикалните елементи (контрастиращи копчета и дълги жилетки или туники).
Ако искате да избегнете акцента на линията на корема, изберете: жилетка, яке, костюм с две или три копчета, пола, леко стеснена в долния край, дреха без колан или тесен колан с цвят на дрехата, блузи над полата или панталона. Не използвайте колани в контрастни на основната дреха цвят, блузи, ризи и пуловери, плътно вкарани в полата или панталона, широки колани или пояси, поли и панталони с висока талия.
Премахнете няколко сантиметра от бедрата като използвате вертикални (надлъжни) шевове в долната част на облеклото си, което трябва да бъде в приглушен цвят. Най-добре е долната част на тоалета да бъде от матови материали. Препоръчителни са шаловете и украшенията, които да привлекат вниманието към горната част на тялото.
Не обличайте сака и блузи, достигащи до най-широката част на бедрата, както и много къси поли и шорти. Не си позволявайте светли или блестящи тъкани за долната част на тоалета, сака с шлиц отзад, много тесни в глезените панталони, преметната през рамо чанта на дълга дръжка.

(Материалът е от Интернет)

Няма коментари:

Публикуване на коментар