Powered By Blogger

понеделник, 21 ноември 2011 г.

Горска къща от Cadaval & Sola-Morales в Каталуния, Испания

Горска къща от Cadaval & Sola-Morales в Каталуния, Испания

Колко добре бихте се чувствали ако разполагате с малка къщичка в гората, която да ви скрие от жегата на лятото и да ви приюти до камината през зимата? Собствениците на този дом избрират испанските архитекти Cadaval & Sola-Morales да създадат удобно второ жилище. Така стара местна къща от камък в Пиренеите се преобразува в две къщи.
Проектът се създава на основата на физическите връзки между тези  домове в едно реабилитирано пространство. Това, което квалифицира тези места обаче, е уникалността на всяка единица. Покривът е изграден като скулптура и е още постоянен елемент, който дава площ, осветление и гледка. А човешкият поглед има невероятна гледка към долината, докато същия прозорец, разположен в горната част на покрива, дава възможност да се види върха на планината.

Домът отговаря на народната архитектура със спазване не само на облика на фасадата, но и с неговата структура и естетика. Чрез запазване на фасадата, с минимална намеса, идеята е да се засилят историческите ценности на местната архитектура. Освен това, проектът е създаден да бъде устойчив. Новите технологии и старите народни знания са имплементирани, за да направят пиренейските къщи, две устойчиви къщи в суров климат.











Няма коментари:

Публикуване на коментар